3 x mässingsfynd

Ganska ofta snöar jag in på saker och ting, just nu är det mässing och guld för hela slanten. Min kära mor rynkar på näsan och får flashbacks, kanske även ni, men jag är nöjd! Vid första anblick tyckte jag att ljusstaken påminde om vänskapsknuten från Svenskt Tenn men så när jag kom hem insåg jag att min mest kanske är en snål och mycket dålig kopia.

Annons

Inte alls lik faktiskt, nu kan jag inte riktigt lista ut vad det är för det ser ut som att man kan hänga upp den eller kanske förvara något i den? Det var helt klart min iver som talade i stundens hetta.  Jaja, 100 pix för tre ting fick detta mässingskalas vara värt.

Foto: Tant Johanna


 • Cattis

  Jag kommer ihåg de där ljusstakarna från 80 eller 90-talet, man ska ha en vinflaska i dem haha!

 • http://www.mamamini.blogg.se

  åå så fina! så trevligt med mässingskalas, själv så har jag glaskalas här! jag tokshoppar glasvaser, glasljusstakar, glasramar, ja allt i glas! bara det att mina ungar älskar dem lika mycket de också. mini

 • Sophie Wardh

  Vet precis hur det är. Blir oxå så där insnöad på saker. Just nu är jag helt inne på retromönster på tyger och speciellt tapeter:)

  Kram Sophie

  http://sophiesfashion.blogg.se

 • graddhyllan

  Guld och mässing gillar jag med! Det är hett minsann! 🙂

  http://lillahusetpaprarien.blogspot.com

 • Hehe, jamen du fick ju dem för ett kap-pris! Förresten tycker jag också att ljusstaken liknas svenskt tenn!

 • Älskar ljusstaken, som det ljusstake freak jag är 🙂 Lampan sitter även här på skärgårdsön jag befinner mig.
  Tack för köksbilderna,precis i linje med vad jag är ute efter till mitt höst projekt som just är en renovering av en sekelskiftes lägenhet.
  Må gott!
  Kram
  S

 • älskar, älskar, älskar mässing!!

 • Mässing är riktigt fint. I butiken säljer vi Skultunas ljusstakar och Arteks superfina mässinglampa från 1936. Hemma har vi ljusstaken ”liljan” i
  flera ex. Vilka kap du gjort!

 • Kristin

  Haha, precis vad jag skulle skriva… det ser ut som att det ska ligga en vinflaska där! Till det romantiskt dukade bordet och de tända ljusen 😉Laddar