Annons

Inlägg taggat med Byggnadsvård

Inspirerande hem Publicerad 30 juli 2011

Stilenlig förvandling till salu

Nu har min mäklarfavorit Bolaget ännu en fantastisk våning på 140kvm i Malmö till salu. Ni som tycker att det känns bekant har alldeles rätt, det var nämligen med i Elle Interiörs februarinummer år 2009 och visas frekvent på Byggfabriken.com eftersom att ägarna inte helt oväntat har koppling dit. Det fina köket finns att beställa från Byggfabriken, likaså golven och mycket av detaljerna. Den fina tapeten Golden Lily från Morris & Co har varit min favorit sedan länge, den ska få sitta på en vägg nära mig någon gång..

Foto: Bolaget Fastighetsförmedling

Annons
Inredning - allmänt Publicerad 02 maj 2011

Stora dagen

Idag fick vi tillgång till vår nya bostad. Vilken lycka! Vi har redan hunnit riva ut köket och kikat under laminatgolvet, det gömde sig tyvärr inte något fint plankgolv under utan bara en ful plastmatta och under det ett två centimeter tjock lager bredspacklad betong. Nytt golv ska läggas in, en vägg ska byggas upp, köket ska renoveras, väggar och tak ska målas sen så ska vi flytta in. Ovan bilder har fungerat som ett slags moodboard under planeringens gång, kollagen har jag plockat ihop av bilder som jag tidigare har visat här på bloggen. Fortsättning följer!

Foto: Pia Ulin, Petra Bindel, Morten Holtum, Mokkasin, Byggfabriken, Sköna hem, Beckers, Marcus Lawett, Camilla Krishnaswamy, Stellan Herner & Lönngen/Widell

Annons
Hemma hos oss Publicerad 23 april 2011

Fönsterantiken

I torsdags efter jobbet begav vi oss ut till Fönsterantiken som ligger en bit utanför Borås. Vi var på jakt efter en dubbeldörr med fönster ovanför för att få så mycket ljusinsläpp som möjligt och hittade till vår stora glädje en perfekt i fint skick. Richard som driver Fönsterantiken guidade runt oss i de två stora ladorna fulla med fönster och dörrar, han hade mycket att berätta om de olika dörrarna och var otroligt kunnig vilket var extra roligt. Så om  ni är ute efter antika, begagnade eller nytillverkade dörrar och fönster i tidstypisk stil kan jag stark rekommendera en tripp hit.

Foto: Tant Johanna

Inredning - allmänt Publicerad 11 april 2011

På riktigt

I brevlådan låg idag senaste Elle Interiör, det är sann lycka för mig en måndag! Mina ögon fastnade lite extra för dessa fina lampor som Svante skriver om på de gröna sidorna längst bak i tidningen. Funkis, Torpet och 40-tal är namnen på utelamporna som Gysinge Centrum för Byggnadsvård låtit ta fram till den nya 1900-talsserien. Gemensamt för dem är specialgjutna järnstommar, handblåsta glaskupor, äkta emaljskärmar, lamphållare av porslin, CE- och S-märkta och stort plus till att morderna lågenergilampor kan användas i dem. Eftersom att jag inte är någon husägare skulle kunna tänka mig att ha modellen Funkis inomhus, tänk så snyggt i ett helkaklat kök!

Foto: Gysinge Centrum för Byggnadsvård

Inspirerande hem Publicerad 17 februari 2011

Bekants bekanta

Idag hittade jag till den härliga bloggen i lay my hat and wish to stay via Mvh/Borstahusen och började kika runt lite. Såg först den fina fina chesterfield soffan med den perfekta nyansen och patinan och tänkte att den bilden måste jag ju spara så att sambon förstår vilken exakt nyans jag är ute efter – viktigt! Sedan kollar jag vidare på bilderna, läser texten och inser att allt känns lite bekant. Huset, som jag tror har varit en gammal skola, tillhör nämligen ett par som är kompisar till en som jag känner. Se fler bilder från huset här! Behöver jag säga att hjärtat hoppar extraslag och det suger i renoveringstarmen?

Foto: i lay my hat and wish to stay

Inredning - allmänt Publicerad 06 februari 2011

Lägenhetsvisning & packning

Idag har vi varit på en lägenhetsvisning av ett renoveringsobjekt med alldeles för högt utgångspris i ett område som inte står högst upp på vår lista, men kolla kan man ju alltid göra. Vilken lägenhet! Det finns sådan enorm potential så att man blev tokig på alla som gick runt och mumla om att fönstrena minsann skulle bytas ut, spänntaket skulle bredspacklas, golven skulle rivas ut och ny parkett skulla läggas in.. Gahh, blir ju arg! Det borde finnas någon lag som förbjuder människor med noll känsla att köpa och renovera sönder på det viset..

Nej, nu måste jag verkligen sätta igång och packa, åker tidigt imorgon till London i två dagar sedan direkt till Paris i ytterligare två dagar för inspiration och trendresa med jobbet. Så jag ber om ursäkt i förväg för en eventuell tystnad här på bloggen, men när jag kommer tillbaka hoppas jag på att vara fylld med inspiration och vårrus. Ha en härlig vecka!

Foto: Stadshem

Inredning - allmänt Publicerad 03 februari 2011

Sekelskiftsbehov

Från att ha bott i en underbar lägenhet från 1909 i tre plan till att idag bo i en helt nybyggd mini lägenhet på femte plan är en omställning, minst sagt. Vi flyttade för att vi ville till storstaden och det känns så klart fantastiskt att äntligen få bo här men snälla sekelskiftsrenoveringsobjekt – kom till mig snart! Fram tills att drömmen förhoppningsvis dyker upp för jag nöja mig med bilder och inspiration från de braiga bloggarna Mokkasin, Fridas fina och den nyfunna favoriten Lugna gatan. De bor allihopa i helt galet fina hus och har smak precis som min!

Foto: nr 1,2,3 Mokkasin, 4,5,6 Fridas fina, 7,8,9 Lugna gatan

Johannas personliga Publicerad 18 januari 2011

Mässvecka

Denna veckan är det mässor som gäller för min del. Just nu befinner jag mig i Berlin med jobbet, vi ställer ut på Bread & Butter som startar imorgon och håller på tills på fredag. Sedan är det bara för mig att åka hem och packa om väskan för att sedan bege mig till Stockholm och Formex . Kommer garanterat vara fullproppad med intryck efter denna veckan! Idag har vi  strosat okring i staden och jag spanade in flera fina detaljer, kolla bara in ovan fasad, fönster och lampa..

Foto: Tant Johanna

Inredning - allmänt Publicerad 02 januari 2011

Dörrar

Tant Johanna vackra dörrar

Jag är galen i vackra dörrar och fina handtag, allra helst gamla bevarade men Byggfabrikens går också bra. Kika in där för mer inspiration!

Foto: Eget kollage med bilder från Byggfabriken.