Annons

Inlägg taggat med Belysning

Belysning Publicerad 30 oktober 2011

Lampor

Jag sitter och klurar på morgondagens uppgift, behöver jag säga att den inkluderar lampor? Det finns verkligen så mycket fint..

Foto: Reynolds Still, Remodelista, mackapär/Triplex

Annons
Inredning - allmänt Publicerad 25 oktober 2011

Sparsam

Just nu finns denna snygga lågenergilampa till ett specialpris för alla IKEA family medlemmar. Så snygg att jag inte vill dölja den under några lampskärmar..

Annons
Belysning Publicerad 07 september 2011

En ny IKEA darling

Lampan ARÖD har tidigare funnits i IKEAs sortiment, vi har bland annat sett den i det snygga och mycket ombloggade hemmet på Kungsholmen publicerat i Elle Interiör oktober 2010. Nu är lampan tillbaka i en annan kulör och finns både som arbets- och golvlampa, kostar 449:- respektive 499:-. Många bloggare har redan införskaffat en, andra funderar. Att en nygammal IKEA darling har återfötts råder inga som helst tivel om.

Foto: IKEA

Belysning Publicerad 04 september 2011

Så snällt

För en vecka sedan var jag och hämtade en sak som stått på min önskelista länge, länge. Nämligen en Pia lampa! Snälla Moa som driver bloggen Huset i Kvanrnbyn hade fått tag på ett par stycken och tänkte genast på mig, hon hade nämligen läst detta inlägg och lagt min önksan på minnet. Nu ska nytt tyg beställas och sen så ska den få hänga i vår hall. Jippi! Jag slutar aldrig förvånas över hur mycket gott det finns i denna bloggvärld, den har gett mig nya vänner och bekantskaper, nya kunskaper  och oänligt med inspiration. Jag vet att det finns många som stöter på elakheter och dagliga hot, vilket media gärna förstorar upp men i min bloggvärld finns bara godhet och otroligt snälla människor. Tack!

Foto: Tant Johanna

Belysning Publicerad 31 augusti 2011

Gizmo lamp

House Doctors blogg visar de idag upp nyheten Gizmo lamp och se så många lampor du får i en beroende på valet av lampskärm. Gillar den skarpt!

Foto: House Doctor

Inredning - allmänt Publicerad 18 april 2011

Note to self

Idag är det två veckor kvar tills vi får tillgång till vår lägenhet och huvudet går på högvarv vill jag lova. Jag hittade till denna fina lägenheten som är till salu och fick klart för mig hur förvaringen/tv-bänken ska se ut, nämligen precis såhär. Bra! En sådan bordslampa får förresten gärna flytta hem till oss..

Foto: Stadshem

Inredning - allmänt Publicerad 11 april 2011

På riktigt

I brevlådan låg idag senaste Elle Interiör, det är sann lycka för mig en måndag! Mina ögon fastnade lite extra för dessa fina lampor som Svante skriver om på de gröna sidorna längst bak i tidningen. Funkis, Torpet och 40-tal är namnen på utelamporna som Gysinge Centrum för Byggnadsvård låtit ta fram till den nya 1900-talsserien. Gemensamt för dem är specialgjutna järnstommar, handblåsta glaskupor, äkta emaljskärmar, lamphållare av porslin, CE- och S-märkta och stort plus till att morderna lågenergilampor kan användas i dem. Eftersom att jag inte är någon husägare skulle kunna tänka mig att ha modellen Funkis inomhus, tänk så snyggt i ett helkaklat kök!

Foto: Gysinge Centrum för Byggnadsvård

Inredning - allmänt Publicerad 10 april 2011

LêLê

Jag måste bara tipsa om den fantastiska restaurangen LêLê nhà hàng på Vesterbrogade i Köpenhamn. Jag var där med kollegorna i fredags och blev helt kär i stället. Så snygg miljö med god vietnamesisk mat, ät där nästa gång ni är i Köpenhamn! Jag gillade speciellt de fina lamporna och var tvungen att föreviga det med ett foto, kollegorna tycker nog att jag är lite tokig som tar kort på sådant här med det bjuder jag på..

Foto: Tant Johanna

Johannas önskelista Publicerad 13 februari 2011

Jag vann!

Jag som aldrig någonsin vinner något har gått och dragit hem storvinsten – min drömlampa Liv av Jonas Bohlin. Jag deltog i tävlingen hos Trendenser i sammarbete med Sköna Hus och tänkte inte så mycket mer på det men så när jag kollade mailen ikväll ser jag ett mail från Frida som meddelar att jag har vunnit. Jag har redan tänkt ut en plats åt den i vår hem. Tack snälla!

Inredning - allmänt Publicerad 31 januari 2011

Drömlampa

Jag är väldigt svag för lampor, speciellt de lite dyrare av någon konstig och dum anledning. Lampan Zettel´z 6 av Ingo Maurer har jag varit förtjust i sedan jag såg den i ett utav mina favorit hem för ett antal år sedan. För dig som är köpsugen finns den numera i  Urban Livings sortiment..

Foto: Urban Living & Johan Carlson